Nieuws

Vrouwen I van NEO’25 houden zicht op kampioenschap.

Al een aantal jaren strijden de vrouwen van NEO’25 mee om de hoofdprijzen en ook dit seizoen is dit niet anders. Met nog vijf speelronden te gaan staan ze met 34 punten op de gedeelde tweede  plaats in de vierde klasse samen met Almkerk VR1. Koploper is Asperen VR1 met 37 punten maar die speelden al twee wedstrijden meer. De vrouwen van NEO’25 kregen afgelopen zaterdag de TEC VR1  uit Tiel op bezoek en bleven door een verdiende zege  in de race voor het kampioenschap.

Meteen vanaf de aftrap trokken de NEO’25 vrouwen ten aanval en wisten in de eerste vijftien minuten drie mooie scoringskansen bij elkaar te voetballen. Beua van Caem en Jamie Paijmans waren al vroeg dicht bij de openingstreffer maar zagen hun pogingen mislukken, het bleef 0-0. Ook een schot op de paal van Jamie Paijmans bracht daar geen verandering in. Vrijwel de gehele eerste helft waren de NEO’25 vrouwen sterker dan de TEC dames maar vonden het net nog niet terwijl de mogelijkheden daarvoor  volop aanwezig waren. Alle pogingen , waaronder een vrije trap van Cindy Vrinten gingen over of naast of werden gestopt door de keepster van TEC die flink aan de bak moest. Bij één van de weinige keren dat TEC in de eerste helft voor de NEO’25 goal verscheen greep de defensie niet afdoende in en werd een harde voorzet van rechts door een NEO’25- been van richting veranderd. De bal verdween bij de eerste paal achter de kansloze Kitty Werther. 0-1 voor TEC dat tot dat moment nog geen enkele keer voor gevaar had kunnen zorgen maar wel met een voorsprong kon gaan rusten. Na de rust het zelfde spelbeeld, de NEO’25 vrouwen bleven aanvallen, schiepen zich een groot aantal kansen maar hadden in de afwerking geen geluk. Toch moest er een doelpunt vallen en dat kwam er ook. Met nog een kwartier te spelen werd de druk voor TEC te groot en het was Jamie Paijmans die met een fraaie kopbal na een aanval over rechts uit een prachtige voorzet van Jessica van Schijndel de verdiende gelijkmaker aan liet teken. Daarna werd de druk nog verder opgevoerd door de NEO’25 vrouwen en de al lange tijd wankelende TEC defensie werd in de laatste tien minuten nog twee maal gepasseerd.Inge Schalken strafte eerst een verdedigingsfout af en zorgde daarmee voor de 2-1 voorsprong en vlak voor tijd zorgde Sharida van de Leur nog voor de 3-1. Een gezien de kansen kleine, maar zeer verdiende overwinning van de NEO’25- vrouwen in een door scheidsrechter H. van den Berg goed geleide wedstrijd.

NEO’25 vr1-TEC vr1 3-1,  Kitty Werther,Robin Paijmans,Michelle Dalmaijer,Inge Schalken,Esmee Ramsteijn,Jamie Paijmans,Sharida van de Leur,Cindy Vrinten,Kimberley Bax, Yentl Heartlein,Beau van Caem, Eva Snels, Caroline Meijer,Jessica van Schijndel.