Nieuws

In the spotlight: NEO'25 D2

www.neo25.nl
Elke maand proberen we een NEO-elftal uit te lichten en extra onder de aandacht te brengen. Deze maand is het de beurt aan de pupillen van de D2!

Spelers(sters) : Memhet Capaz, Maik van de Galiën, Mirrin Heij, Alexander Klijn, Berdan Korkmaz, Minke Mandemakers, Evi Paulides, Nicolyne Spierings, Marien Visser, Anouk Wagemakers, Yoëll van Zelst.
Trainer: Ad Mol
Bijnaam team: De jonge honden.
 
Wat meteen opvalt aan dit team is dat het een leuke mix is van jongens en meiden.
Helaas heeft dit team te kampen gehad met enkele tegenslagen. Aan het begin van het seizoen is het team gestart met 15 spelers en daar zijn er helaas nog maar 11 van over. Bijzonder dus dat dit team iedere week zijn wedstrijden nog speelt.
 
De Trainer:
Eerst wil ik jullie voorstellen aan de trainer. Ad Mol is een 65-jarige gepensioneerde kapper die in het verleden vanwege zijn zoon bij NEO’25 is beland. Zijn zoon is ondertussen niet meer actief als voetballer, maar bij Ad begon het weer te kriebelen. Ad is als voetballer actief geweest bij Uni Animo,Longa en Noad en heeft een mooi staat van dienst.
Als je Ad vraagt naar zijn team dan wordt hij enthousiast. “Het is een mooi stel bij elkaar, al is het iedere zaterdag wel passen en meten om de plaatsen in het veld bezet te krijgen”.
Door een goede samenwerking met de D-1 en E-1 kunnen er iedere zaterdag spelers geleend worden.
Liever had Ad in een vaste formatie gespeeld. “Als je iedere week met andere spelers in het veld staat, kan je niets opbouwen” is zijn commentaar. De sterkste eigenschap van Ad is geduld.
Waarschijnlijk zijn geduld en levenservaring de middelen geweest waardoor dit team nog steeds
 actief is.  Iedere maandag- en woensdagavond van 19.00 tot 20.00 wordt er hard getraind. Ad stemt zijn trainingen af op wat hij om zich heen ziet gebeuren. Wat hij zaterdag signaleert, daar wordt op maandagavond over gesproken en op getraind. Bij de speelstijl gaat de voorkeur uit naar 4-4-2 .
Ad beschrijft NEO’25 als een gezellige vereniging. Toch heeft Ad ook een kritisch noot. Door het wegvallen van een aantal spelers, hadden zowel de kinderen als de vereniging actiever moeten werven om het probleem op te lossen.
 
Het team:
Als je de kinderen vraagt wat er zo leuk is aan hun team dan wordt er volmondig gezegd: gezellig, goede sfeer , leuk team. Het team trekt met elkaar op en ze hebben het super naar hun zin.
In eerste instantie zou je dit niet verwachten door de onderbezetting, maar de kinderen hebben hier geen last van. Trainer Ad vinden ze een goede trainer. “Ad is nooit chagrijnig, maakt vaak grapjes en heeft ons al veel geleerd” vertellen de kinderen enthousiast. Door de persoonlijke benadering van Ad weten de kinderen precies wat ze moeten doen. De taakverdeling geeft houvast en meer structuur in het team. De uitwedstrijd tegen Dongen is het hoogtepunt van dit seizoen. Waar de thuiswedstrijd tegen dit team dik werd verloren, kwam er revanche in de uitwedstrijd.
Met het eigen vaste team werd de tegenstander uit Dongen verrast. Als collectief is er die zaterdag een grote teamprestatie geleverd. Ad en de ouders hebben met verbazing gezien waar dit team toe in staat is. Een TOP- prestatie!
Volgens Ad zijn de kinderen gegroeid dit seizoen. Vooral het spelinzicht wordt steeds beter.
De kinderen gaan het leuke spelletje steeds beter begrijpen. Daarnaast maken de kinderen een individuele ontwikkeling door waardoor je leuke dingen ziet zaterdags op het veld.
Het team blinkt uit in: plezier, tevredenheid, doorzettingsvermogen. Voor Ad was de manier van communiceren wel even wennen. Ad had namelijk nog een hele oude telefoon. Al snel hebben de kinderen hem uitgelegd dat die echt niet meer kon. Een nieuwe telefoon en een spoedcursus hebben er voor gezorgd dat  Ad nu ook in de groeps-app zit.
 
 
De Ouders:
 
Volgens één van de ouders is het bewonderenswaardig hoe dit team het afgelopen seizoen heeft gepresteerd. Dit team is niet klein te krijgen. Ad Mol speelt hierin een hele grote rol. De ouders nemen hun “petje af”voor Ad. Volgens de kinderen worden de ouders fanatieker als ze voor staan en wordt er dan ook nog meer aangemoedigd. Dat vinden de kinderen fijn en hebben ze ook nodig. Het kleine zetje in de rug is vaak net genoeg om beter de presteren. Ad vindt het fijn dat de ouders hem op zaterdag assisteren met de pasjes.
De moeder van Maik van de Galiën  wast iedere week de kleding uit. Daar wil NEO’25 zijn dank voor uitspreken. Waar NEO’25 voor staat “samen goed voor elkaar” komt hierboven mooi tot uiting.
 
Het seizoen zit er al bijna weer op. Volgend seizoen worden de kinderen weer in andere teams  ingedeeld. Het lijkt ons leuk om volgend jaar een echt meiden D- team kunnen maken.
De ideeën hierover zijn in de maak. Maar dan hebben we wel nieuwe meiden nodig in deze leeftijdscategorie.   Ben jij tussen de 11 en 13 jaar en heb je zin om een keer te komen oefenen of om ons meidenteam te komen versterken, dan is dit je kans. Stuur dan een mail naar info@neo25.nl.
We verwelkomen je graag.
 
2015-03-30

2015-04-07 NEO'25 D2

www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl
www.neo25.nl

 
www.neo25.nl
Voetbalvereniging NEO'25 heeft een rijke historie in Sprang en omgeving. Dit bleek maar weer eens toen Arnoud de Bie in de… Meer >
 

Komende activiteiten

Bingo

19 april 2024
 
 
 
Terug naar boven