Nieuws

Belangrijke winst brengt NEO’25 weer terug richting middenmoot

Uit de laatste twee wedstrijden wist NEO’25 slechts één schamel puntje te pakken, tijd dus om weer eens een driepunter te scoren. Dat zou dan moeten gebeuren tegen het één plaats lager op de ranglijst staande Willem II. Bij verlies zou NEO’25 in het bedenkelijke gedeelte van de ranglijst terecht kunnen komen. Trainer Antoin van Pelt  kampt nog steeds met personele problemen, daarom startten de gebroeders Heij weer samen in de basis. Op de Gaard kregen de toeschouwers een vermakelijke pot voetbal te zien waarin bij NEO’25 deze middag voor de verandering wel alles scheen te lukken. Verdedigend gaf het niets weg en aanvallend was het steeds gevaarlijk.

NEO’25 overklast Willem II en scoort zeven maal

Het eerste deel van de wedstijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Willem II en dat leverde al vroeg een voorsprong voor NEO’25 op. Jordy Rosenbrand werd vanaf rechts uitstekend bediend door Nicky van Gils en kon na zes minuten al van dichtbij voor 1-0 zorgen. Na een ongelukkige botsing in de lucht moest Willem II speler Tom van Onzenoord vervangen worden door Jan-Willem Traas. Van Onzenoord houdt hier waarschijnlijk een lichte hersenschudding aan over. Ook na dit incident bleef de NEO’25 de meest aanvallende ploeg en dat leidde in de zestiende minuut tot de tweede treffer.  Ivan Heij de vrije ruimte in gestuurd  en die liet zien dat hij  zijn kunstje nog niet verleerd is, 2-0 na zestien minuten. Bij balbezit van Willem II stoorde NEO’25  al heel vroeg en zorgde er zo voor dat de Tilburgers nauwelijks aan aanvallen toekwamen. Een mooie kans op 3-0 was er voor Tom Tanghe die na een verre ingooi van Dave Uters hard over knalde. De 3-0 kwam er toch. Onder de druk van NEO’25 moest het foutje bij Willem II wel een keer komen. Na een forse verdedigings fout bevond Ivan Heij zich ineens alleen voor keeper Dion van Meel die in de schijnbeweging trapte en daarna de bal uit het net kon gaan halen, 3-0 in minder dan een half uur. Na deze treffer nam NEO’25 geen gas terug maar bleef het Willem II erg lastig maken. Een veel te late tackle op een NEO’25 speler leverde voor  Jan-Willem Traas direct rood op en die kon na zijn invalbeurt alweer gaan douchen. Vlak voor de rust leek Jordy Rosenbrand na een mooie aanval over rechts op weg naar zijn tweede in deze wedstrijd, zijn inzet belandde buiten bereik van Dion van Meel op de paal en Nicky van Gils reageerde veel attenter dan de Willem II defensie, 4-0 en rust.

Na de rust speelde NEO’25 wat minder geconcentreerd  maar bleef wel veel beter voetballen dan Willem II. Zes minuten na rust stormde Nicky van Gils de zestien van Willem II binnen en werd onreglementair afgestopt. De penalty werd fraai door Ivan Heij naast geschoten, het enigste smetje van deze wedstrijd want even later knalde hij een goede voorzet van rechts,waar Nicky van Gils net niet koppend bij kon, vanuit de draai voor de derde maal achter van Meel, dus weer een truc met de hoge hoed voor Ivan Heij en    5-0. Hierna kreeg NEO’25 nog een handvol goede mogelijkheden om aan het doelsaldo te werken maar verzuimde in de afwerking. In de vierentachtigste minuut zorgde de voor Dave Uters ingevallen Roy Rombouts voor de mooiste van deze middag. Keeper Dion van Meel stompte na een voorzet de bal op de rand van de zestien de bal het veld in richting middencirkel, recht voor de voeten van Rombouts. Die aarzelde geen moment en liet de bal in een zeer mooie boog van zijn schoen vertrekken. De terug sprintende van Meel kwam net te laat en zag dat bal precies over hem heen en onder de lat door  tegen de touwen sloeg.6-0 en nog was de koek niet op. De Benjamin in de ploeg van NEO’25, Julian Vos (17) beloonde zichzelf voor zijn goede wedstrijd toen hij vlak voor tijd de te ver uit zijn doel gekomen Dion van Meel  met een rollertje klopte en de bal tergend langzaam de goal in zag rollen. NEO’25 won met de grootste overwinning van de laatste jaren,de 7-0 was niet eens geflatteerd en keeper Arnold van Mersbergen had een zeer rustige middag.

NEO’25 – Willem II  7-0
Scheidsrechter W. Kuijntjes
Scoreverloop: 1-0 Jordy Rosenbrand ,  2-0, 3-0,  5-0 Ivan Heij, 4-0 Nicky van Gils, 6-0 Roy Rombouts en 7-0 Julian Vos.