Nieuws

Spelregelavond bij NEO’25

www.neo25.nl
Vanaf 1 januari 2015 is het voor alle 2e jaars B-junioren verplicht om een spelregelexamen te halen. De KNVB heeft de invoering hiervan opgenomen in haar actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’. Het gaat erom dat iedereen de regels kent, begrijpt, accepteert en juist toepast.
 

Om ervoor te zorgen dat de B-junioren van NEO’25 voorafgaand aan hun examen goed oefenen en goed uitleg krijgen vond afgelopen dinsdagavond 18 november de Spelregelavond plaats in ons clubhuis. Marcel Versteeg van de technische commissie had samen met Peter van de Tillaart en Jan Ulijn van de COVS (Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters) deze avond georganiseerd.
De opkomst was mooi. De groep bestond uit de jongens van de B1, maar ook de meiden van onze MB1 waren aanwezig. Ook was er belangstelling van enkele leiders, clubscheidsrechters en zelfs de voorzitter kwam eens kijken of hij van onze uitleg nog iets kon leren.
Jan Ulijn en Peter v/d Tillaart arriveerden rond 19.30 uur op Sportpark de Gaard waar ze werden ontvangen door Marcel Versteeg en Sjaak Ramsteijn om samen wat bij te praten en de benodigde spullen, zoals laptop en beamer aan te sluiten. Om 20.00 uur werd de avond geopend met een woordje van de voorzitter. Vooraf gaven de mannen van COVS een korte uitleg van de avond en lichtte ze een aantal begrippen toe die die avond van belang waren. Daarna volgde een uitgebreide uitleg over spelstraffen, spelhervattingen en persoonlijke straffen, zodat de aanwezige junioren niet geheel onvoorbereid aan hun 10 schriftelijke vragen konden beginnen. Aan de stilte was te merken dat de meeste best moeite hadden om een juist antwoord aan te kruisen. Later bij de uitleg hiervan bleek ook dat er bij alle 26 aanwezige nog zeker wat te leren valt. Er was namelijk maar 1 iemand die met zes goede antwoorden een voldoende haalde in de proefronde.
Daarna ging Jan verder met de uitleg van het examen dat afgelegd moet worden door de 2e jaars B-junioren. Hiervan is alles terug te vinden op de site www.voetbalmasterz.nl samengesteld door de KNVB.
Door enkele proeflevels te doorlopen, waarbij de junioren vanuit de zaal de juiste antwoorden konden geven, lieten de mannen van de COVS zien hoe er geoefend kan worden voor het examen. Verder lieten ze ook nog zien hoe de B-junioren dan aansluitend het examen kunnen maken.
Voor zowel NEO’25 als COVS was het een erg geslaagde avond. Hopelijk hebben de junioren voldoende kennis opgedaan om te slagen voor hun examen en misschien hebben ze na deze avond ook wat meer begrip gekregen voor de scheidsrechters. NEO’25 wenst hun B-junioren erg veel succes met het maken van het examen en bedankt hierbij ook de mannen van de COVS voor de erg geslaagde avond.


 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven