Nieuws

Samenwerking NEO'25 en Bureau Halt

www.neo25.nl
N.E.O.’25 hecht veel waarde aan respect, sportiviteit en een prettige sfeer binnen de club en onder de leden. Dit is onder andere terug te zien aan het regelement:    ‘De 10 gouden regels van N.E.O.’25’ dat centraal op het sportpark hangt, de RESPECT-shirts die alle leden van de vereniging hebben en de prettige en sociale sfeer die heerst bij de vereniging. N.E.O.’25 is van mening dat respect en sportiviteit naar elkaar, de tegenstanders en naar de toeschouwers van essentieel belang zijn om een veilig en prettig sportklimaat te creëren en te behouden.

Afgelopen ledenvergadering heeft voorzitter, Sjaak Ramsteijn, aandacht besteed aan een nieuw project van de Gemeente Waalwijk, in samenwerking met Bureau Halt, waaraan N.E.O.’25 gaat deelnemen. Dit project is een initiatief van de Gemeente Waalwijk en Bureau Halt om samen met de voetbalverenigingen uit de omgeving te werken aan het creëren en behouden van een nog veilig(er) sportklimaat  bij iedere vereniging. Met dit project krijgt iedere vereniging zicht op de eigen vragen en behoeften binnen de context van een Veilig Sportklimaat. Daarnaast is het door de gezamenlijke aanpak mogelijk om vragen en behoeften, die voor meerdere verenigingen gelden, gemeentebreed op te pakken. Halt en de KNVB voeren de veiligheidsanalyses uit in opdracht van de gemeente Waalwijk en in samenwerking met het ministerie van VWS en het NOC*NSF binnen het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Dit actieplan is opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom sport aan te pakken. N.E.O.’25 werkt graag mee aan het initiatief en het nieuwe project van de gemeente en Bureau Halt, om zo op deze manier het veilige sportklimaat van de vereniging te behouden en waar nodig te verbeteren.
 
 
Afgelopen zaterdag 8 november is de samenwerkingsovereenkomst tussen Bureau Halt en N.E.O.’25 getekend. Verder hebben Jan van Erp, medewerker van Halt, voorzitter Sjaak Ramsteijn en lid van de Raad van Toezicht, Hans van der Schans, vervolgafspraken gemaakt en er is een schouw geweest. Hierbij heeft Jan van Erp gekeken hoe de huidige situatie is. Verder heeft hij gekeken naar de actuele stand van zaken betreft veiligheid en het sportklimaat bij N.E.O.’25.  Deze schouw is het begin van de analyse die Halt uit gaat voeren bij N.E.O.’25. De komende weken zullen er verschillende bijeenkomsten plaats gaan vinden voor verschillende doelgroepen van de vereniging omtrent dit project. Vanuit Halt wordt er op basis van dit alles een compacte veiligheidsanalyse en een lokale ketenaanpak gegeven.  ‘’We zijn ervan overtuigd dat wij door goed samen te werken met onze leden, vrijwilligers, de gemeente Waalwijk en Halt ons veilige sportklimaat kunnen behouden en waar nodig verbeteren, N.E.O.’25: Samen Goed Voor Elkaar.’’ aldus voorzitter Sjaak Ramsteijn.

 
www.neo25.nl
Voetbalvereniging NEO'25 heeft een rijke historie in Sprang en omgeving. Dit bleek maar weer eens toen Arnoud de Bie in de… Meer >
 

Komende activiteiten

Bingo

19 april 2024
 
 
 
Terug naar boven