Nieuws

Zuilichem doet NEO’25 pijn in de laatste minuut

Na een week van gedwongen rust was NEO’25 gastheer voor v.v.  Zuilichen dat vier maal verlies en twee maal winst  met zes punten in de lagere regionen van de ranglijst terug te vinden was.NEO’25 deed het tot deze wedstrijd iets beter en verloor slechts  één keer, twee weken geleden tegen Barca. Voor NEO’25 was deze wedstrijd de  kans om de goede draad weer op te pakken en voor Zuilichem de kans om zich naar een hogere plaats op de ranglijst te spelen.

Bij NEO’25 liep het in de eerste helft  niet echt lekker en werd er niet fel genoeg  gestreden. Er werd nogal eens onnodig balverlies geleden waardoor Zuilichem in de eerste helft meer aan de bal was en daardoor ook vaker de aanval kon zoeken. Toch wisten zij hier niet van te profiteren omdat de NEO’25 afweer geen steken liet vallen. Wel kreeg NEO’25 in de elfde minuut wel zes(6) corners op rij te nemen die wel gevaar maar geen doelpunten opleverden. Het zoveelste onnodige balverlies werd de mannen van Antoin van Pelt in de vijf en dertigste minuut toch fataal. De snelle maar tot dan onzichtbare Michel Kooyman van Zuilichem kreeg op eigen helft de bal van een NEO’25 speler in de voeten gespeeld en begon aan een lange solo die hem alleen voor Arnold van Mersbergen bracht. Die was kansloos in deze één tegen één situatie en Zuilichem nam de leiding in de wedstrijd. Zo kwam de rust met een niet onverdiende 0-1 stand. Na de rust stond er ineens een heel ander NEO’25 in het veld dat in de zes en veertigste minuut nog wel moest toestaan dat Robbie Bouman de stand op 0-2 bracht na een aanval over links. De mouwen werden nog maar eens opgestroopt en er werd door NEO’25 meer strijd geleverd. Dat leverde al snel de aansluitingstreffer op van Nicky van Gils die van dichtbij kon binnentikken en voor de 1-2 zorgde. NEO’25 ging nu fel door en een paar minuten later veroorzaakte een Zuilichem verdediger bij een absoluut ongevaarlijke situatie een totaal onnodige penalty. Volgens de Zuilichem aanhang zou een NEO’25 speler eerst zelf een overtreding hebben begaan. De niet altijd vlekkeloos fluitende scheidsrechter van Bleek zag het anders, legde de bal op de stip en Dave Uters voltrok het vonnis. In zeven minuten poetste NEO’25 de 0-2 achterstand weg en dreigde nu Zuilichem te overlopen. Dat had ook gekund als Nicky van Gils, kopbal op de lat en Jordy Rosenbrand , schot net over of één van de andere kansen en kansjes die zij toen kregen hadden verzilverd. Heel langzaam wist Zuilichem zich aan de NEO’25 greep te ontworstelen en het leek in de slotfase dat beide teams met een gelijkspel genoegen zouden nemen. Bij de laatste aanval over rechts van Zuilichem in de negentigste minuut was het nog één keer de snelle Michel Kooyman die een kansje kreeg en NEO’25 een zeer pijnlijk moment in de sport bezorgde,2-3.In de resterende drie minuten kwam NEO’25 niet verder meer dan een inzet die nog door de Zuilichem verdediging van de doellijn gehaald werd. Zo kreeg Zuilichem veel meer dan een half ei en NEO’25 slechts een lege dop.                                      NEO’25 Zuilichem 2-3. Scheidsrechter G. van Bleek. Scoreverloop: 35 Michel Kooyman 0-1, 46 Rob Bouman 0-2, 49 Nicky van Gils 1-2, 52 Dave Uters  (pen.)2-2 , 90 Michel Kooyman 2-3. Voor NEO’25 speelden:A. van Mersbergen, G.Kerst, N.van Leuveren,M.Faro,K.Leijtens ( 85 K.Pomper),A. Kerst ( 40 R.van Donge,),D.Uters, N.van Gils,M.van Oosterhout,T Tanghe en J.Rosenbrand.