Nieuws

NEO’25 moet in thuiswedstrijd punten laten aan Barça

Twee maal winst en drie maal gelijk, dat waren de resultaten tot nog toe van NEO’25 in deze competitie. Barça, de bezoekers uit Breda die deze ronde naar Sprang kwamen, won slechts één maal en leed vier nederlagen. Theoretisch , op papier,zou NEO’25 dus van Barça moeten kunnen winnen. Dat theorie en praktijk elkaar soms slecht verdragen kwam deze middag weer eens duidelijk aan het licht op de Gaard. NEO’25 ging zeker niet in de sterkste opstelling van start, Barça ging aan de haal met de drie verdiende punten en NEO’25 mocht haar wonden likken.

Meteen vanaf het begin nam Barça het initiatief en drong NEO’25 terug op de eigen helft. Dat  leverde een aantal kleine kansjes op en maakte duidelijk dat NEO’25 een moeilijke middag zou hebben op eigen terrein. Zo schoot J.Seuntjes voor Barça net over en R. Nicia dwong Arnold van Mersbergen tot een goede redding. Tegen de verhouding en verdrukking in kwam NEO’25 wel op voorsprong. Bij één van de schaarse aanvallen van NEO’25  in de veertiende minuut zette Nicky van Gils  met een voorzet van rechts Jordy Rosenbrand tegenover doelman Unal Ersin, die was kansloos op de inzet en NEO’25 leidde met 1-0.Twee minuten later ontsnapte Marc van Oosterhout aan een rode kaart toen hij een tackle op zijn tegenstander veel te laat inzette, scheidsrechter R. de Loos deed het af met geel. Na een corner van links kwam Barça weer naast NEO’25. Het eerste schot van Barça kon van Mersbergen nog pareren maar de terugspringende bal werd van dichtbij door D. Sabojo in het dak van het doel geknald. 1-1.Daarna duurde het tot ongeveer de vijfendertigste minuut dat NEO’25 wat meer grip op het spel van Barça kreeg en wat aanvallender kon gaan spelen. De rust kwam met de 1-1 stand. Direct na de hervatting kreeg NEO’25 drie riante mogelijkheden om de wedstrijd een geheel andere wending te geven maar Angelo Kerst, Nicky van Gils en Marc van Oosterhout verzuimden om Barça op achterstand te zetten. In de twee en vijftigste minuut leed de soms te laconiek spelende Giorgio Kerst onnodig balverlies nabij de middenlijn en zag hoe zijn directe tegenstander een voorzet op maat af kon leveren, Zimmerman liet van Meersbergen kansloos en bracht de stand op 1-2. NEO’25 kwam daarna niet verder meer dan een schot net naast van Giorgio Kerst na een individuele actie, Jordy Rosenbrand kon net niet bij een iets te scherpe voorzet en een schot van Kevin Leijtens eindigde op de paal. Ook Barça kwam niet verder meer dan twee maal de lat waarvan één maal na een prachtige lob.Ver in de blessuretijd counterde Barça nog naar de 1-3, maar dat was alleen nog maar belangrijk voor de statistieken.

NEO’25 – Barça  1-3.Scheidsrechter R. de Loos .Scoreverloop: 14 Rosenbrand 1-0, 19  Sabajo 1-1,     52 Zimmerman  1-2 , 90+2 Sabajo 1-3.  NEO’25: A.van Mersbergen, G. Kerst, M.van Oosterhout( 82 M. Meijers),M. Faro,K. Leijtens, A. Kerst, D.Uters,N.van Gils,R.van Dongen( T. Kramer),T.Tanghe ( 64 M. van Dongen),R Rosenbrand.